Ons team

Ons verhaal

Steunzoolpunt is een aftakking van het bedrijf atelierO. Het bedrijf atelierO werd opgericht in 1996, en is gespecialiseerd in het maken van orthesen op maat voor kinderen. Naast de productie van steunzolen voor deze bestaande, heel specifieke, patiëntengroep, kregen we bij atelierO steeds vaker de vraag om steunzolen te maken van mensen uit de buurt. Wat begon als een extra service voor buren en vrienden, groeide door mond-tot-mond reclame sneller dan we zelf hadden verwacht.

Het idee om Steunzoolpunt op te richten ontstond. We onderzochten hoe we onze analyse en onze productie nog verder konden verbeteren. In Lubbeek werd een ganganalysecentrum ingericht met een loopband met drukmeetplatform en camera-technologie. Het productie-atelier van atelierO en Steunzoolpunt werd verhuisd naar een energiezuinige nieuwbouw in Tienen. In 2016 was Steunzoolpunt klaar om van start te gaan. Een nieuw bedrijf met een nieuwe doelgroep, maar met de 20 jaar ervaring van atelierO op zak.

In Steunzoolpunt en atelierO staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. Aan deze twee waarden houden we ons in alle aspecten van ons bedrijf: onze werkwijze, onze relaties met de mensen met wie we samenwerken, ons mobiliteitsbeleid, ... Zo hopen wij als bedrijf ook onze steen bij te dragen.

Het team van Steunzoolpunt

Jan Claes

Jan is orthopedisch technoloog van opleiding. Meer dan twintig jaar geleden richtte hij atelierO op, het bedrijf waaruit ongeveer twintig jaar later Steunzoolpunt voortkwam. De administratieve taken neemt Lieve op zich. Zij is van opleiding graduaat kiné.

Jan aan het werk in ons atelier

Rogier, de zoon van Jan en Lieve, stapte 8 jaar geleden mee in het bedrijf atelierO, na het afronden van zijn opleiding als orthopedisch technoloog. Drie jaar geleden richtte hij samen met Laure en Jan Steunzoolpunt op.

Rogier Claes
Rogier aan het werk in ons atelier
Laure Claes

Drie jaar geleden haalde Laure, de dochter van Jan en Lieve, haar master handelsingenieur, en besloot ze mee in het familiebedrijf te stappen. Naast de administratieve taken, helpt ze ook in het atelier.

Laure aan het werk in ons atelier

Jef helpt mee in het atelier bij de productie van de steunzolen.

Jef aan het werk in ons atelier
Jef