Ga naar de inhoud

Waarom kiezen voor Steunzoolpunt?

Kwaliteit en duurzaamheid voorop!

Onze grootste drijfveer is dat we onze patiënten zo goed mogelijk willen helpen. 

We nemen tijd voor onze patiënten en we zetten ons in om voortdurend op zoek te gaan naar betere productietechnieken en materialen. 

Door de productie van onze steunzolen in eigen beheer te doen, kunnen we zelf een hoge kwaliteit van ons eindproduct garanderen.

We kiezen voor een arbeidsintensievere manier van produceren op een unieke 3d kopie van jouw voeten omdat we erin geloven dat we alleen zo een optimale ondertsteuning kunnen bekomen. 

Ook indien er eventuele kleine aanpassingen nodig zijn aan de steunzolen kunnen we onze patiënten snel en goed verder helpen.

Daarnaast proberen we ook als bedrijf onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, door te innoveren op vlak van productie, maar ook door te investeren in de duurzaamheid van ons gebouw en onze mobilieit.

Orthopedische techniekers van het familiebedrijf Steunzoolpunt Tienen
Het ganganalysecentrum en productieatelier van Steunzoolpunt in Tienen
Ganganalysecentrum en productieatelier Steunzoolpunt in Tienen

Ons bedrijf

Na tientallen jaren voor grote bedrijven te hebben gewerkt, besloot Jan dat hij geloofde in een andere aanpak, waar kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

In 1996 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Later stapten zijn zoon Rogier en zijn dochter Laure mee in het bedrijf.

In 2019 ontvingen we  een erkenning van Unizo voor ons vakmanschap. We werden verkozen tot HIBer van het jaar

Ook vandaag nog zetten we ons elke dag met veel plezier in om de hoogste kwaliteit na te streven.

 

atelierO

Naast steunzolen, maken we ook orthesen. Ook hier zijn we gespecialiseerd in volledig maatwerk.

 

atelierO is gespecialiseerd iin het maken van orthesen op maat

Persoonlijk

De opmeting en de productie gebeuren volledig in eigen atelier, zodat we elke stap kunnen opvolgen.

Geëngageerd

We putten erg veel voldoening uit het helpen van onze patiënten. Dit is onze grootste drijfveer om te streven naar kwaliteit.

Vakbekwaam

We kunnen terugvallen op jarenlange ervaring. We scholen ons bij in de nieuwste ontwikkelingen in ons vak.

Rogier - Orthopedisch technoloog

Rogier

Orthopedisch technoloog

”Doordat we de productie ook volledig zelf doen, kunnen we de steunzolen voor elke patiënt volledig op maat ontwerpen. Het geeft voldoening om mensen te kunnen helpen die al lang op zoek zijn naar een oplossing.”
Laure Handelsingenieur

Laure

HANDELSINGENIEUR

“Ik zorg ervoor dat Rogier en Jan zich volledig kunnen concentreren op het verder helpen van de patiënten.  De bestellingen, de afspraken, de website, … zijn mijn taak. Als je ons belt, kom je meestal ook bij mij terecht.”
Jan Orthopedisch technoloog

Jan

Orthopedisch technoloog

“Al 20 jaar ben ik er mee bezig om de kwaliteit van onze steunzolen te verbeteren.  Doordat we ook orthesen maken, beschikken we over een breed assortiment van materialen en productietechnieken.”

Nieuws

Steunzoolpunt Lubbeek verhuist naar Tienen

In september 2016 opende Steunzoolpunt Lubbeek de deuren op de Diestsesteenweg in Lubbeek.
Drie jaar later mochten we een tweede praktijk inrichten, naast ons productieatelier in Tienen. 

 

Door de stijgende vraag naar steunzolen op maat in Tienen hebben we de voordelen van de ligging naast ons productieatelier naar waarde leren schatten.
We kunnen onze patiënten sneller helpen, hebben meer flexibiliteit in onze agenda, en correcties kunnen meestal meteen worden uitgevoerd.
Omdat we i
n Lubbeek niet dezelfde kwaliteit op het vlak van service kunnen waarmaken, hebben we besloten om de praktijk van Lubbeek ook naar Tienen te verhuizen. 
 

De energiecrisis heeft ons nu nog een bijkomende reden gegeven. Door volledig in te zetten op de groei in Tienen, kunnen we de capaciteit van ons energiezuinig bedrijfsgebouw optimaliseren, en prijsstijgingen tijdens deze energiecrisis beperken.

 

We beseffen dat dit voor sommige patiënten voor wat extra kilometers zorgt, maar we zijn blij dat verschillende onder jullie reeds de weg tot op de Esperantolaan 7 in Tienen gevonden hebben.

Steunzoolpunt wordt HIB'er van het jaar

Elk jaar selecteert Unizo een HIB’er van het jaar, een Belgische producent waar nog echt vakmanschap aan bod komt. Steunzoolpunt werd verkozen tot winnaar Handmade In Belgium van 2019.

Meer dan 250 bezoekers op Open Bedrijvendag

In oktober 2019 mochten we meer dan 250 bezoekers verwelkomen in ons nieuw ganganalysecentrum.

Ambassadeur van het elektrisch autodelen

Om als bedrijf een steen bij te dragen aan een duurzaam mobiliteitsbeleid, zetten we ons mee in voor het project Testrijders van Bond Beter Leefmilieu.