Steunzolen op maat voor een optimale
ondersteuning

Onze aanpak om voor elke patiënt een oplossing op maat te ontwerpen.

 

De ganganalyse

Bij elke stap ondervindt ons lichaam een zekere kracht. De ganganalyse geeft ons meer inzicht in de drukverdeling van deze kracht. Door afwijkingen in het looppatroon, krijgen sommige delen meer druk te verwerken. Deze drukpunten veroorzaken klachten en overbelastingsletsels.

De opmeting

Steunzolen kunnen drukpunten ontlasten. Om een optimale drukverdeling te bekomen, worden je steunzolen vervaardigd op een exacte 3D-kopie van je voet. In tegenstelling tot het gebruik van schuimdozen, gaat er bij onze maatname in onbelaste toestand geen informatie verloren.

Productie en type steunzolen

Je steunzolen worden opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen worden geperst op de 3D-kopie van je voet met behulp van een vacuumpersmachine. De opbouw van je steunzolen wordt samengesteld in functie van je looppatroon en het beoogde gebruik.

De aflevering

Bij de aflevering worden je steunzolen gepast.  Het kan tot twee weken duren vooraleer je voeten aan je steunzolen gewend zijn. Als er na een inloopperiode van twee weken nog steeds problemen zijn, dan kom je best langs om je steunzolen te laten aanpassen.

De Ganganalyse

De ganganalyse geeft een beeld van de verdeling van de druk op de zool van je voet. Dit is afhankelijk van hoe je loopt, en de vorm van je voet. Hieronder zie je de drukbeelden van iemand met holvoeten en iemand met platvoeten.

De opmeting

De maat wordt genomen in onbelaste toestand, als je voeten ontspannen zijn. De vorm van je voet wordt in de gecorrigeerde stand gekopieerd met behulp van wasplaten. 

Doordat we volledig op maat werken, kiezen we niet voor de veelgebruikte schuimdozen. Bij deze methode gaat er veel info verloren over de mate waarin je voet kan gecorrigeerd worden.

Rogier is verantwoordelijk voor alle opmetingen, en volgt de productie op in het atelier. Op deze manier gaat er geen info verloren doorheen de stappen van het productieproces.

De productie

Materiaalkeuze

Je steunzolen worden opgebouwd uit verschillende lagen. De opbouw en de materiaalkeuze worden volledig geïndividualiseerd. Zo kunnen we de opbouw optimaliseren in functie van het verhelpen van je klachten, en het beoogde gebruik. 

Productietechniek

De verschillende lagen worden op de 3D-kopie van je voet geperst met een vacuum-persmachine. Zo zorgen we ervoor dat de steunzolen optimaal zijn afgestemd op jouw voeten. 

Doordat de vorm volledig op maat is, kunnen we stevigere materialen gebruiken. Zo kunnen we steunzolen maken die je voeten meer ondersteuning bieden.

Type steunzolen

De vorm en de opbouw van je steunzolen worden ook bepaald door het beoogde gebruik

  • Sportzolen met extra schokdemping
  • Comfortzolen voor staande beroepen en dagelijks gebruik
  • Corrigerende kinderzolen
  • Carbonzolen voor in fijnere schoenen

Bij een tweede paar op dezelfde mal krijgt u 30 euro korting op de totaalprijs.

De aflevering en terugbetaling

 Het kan even duren vooraleer je voeten gewend zijn aan deze nieuwe ondersteuning. Probeer het dan rustig op te bouwen. Na twee weken zouden je steunzolen normaal ingelopen moeten zijn. Twijfel zeker niet om ons te contacteren als je toch nog klachten hebt. We helpen je graag verder.

Als je een voorschrift hebt van een specialist (fysisch geneesheer, orthopedist, reumatoloog, neuroloog, pediater, neuro-psychiater of chirurg), maken we een attest op voor je mutualiteit.  Met een voorschrift heeft u om de twee jaar recht op een terugbetaling van 58,68 euro. Onder de 18 jaar heeft u hier jaarlijks recht op.

Ook de 3D-kopie krijg je mee naar huis. Als je graag een tweede paar wil, hou deze 3D-kopie dan zeker bij. Je krijgt dan een korting.